27.4.2010

Kevättähtiä

Tassuttelua puhtaalla terassilla, ensimmäinen kaakaohetki puutarhassa pidetty. Kevättähtien sini on suloinen, krookuksia siellä täällä. Aurinko lämmittää, oikeasti. Helmililjat vielä tuumailevat auetako vaiko ei, posliinihyasintit ja scillat jo kukassa. Leskenlehdet tietysti myös, niin teiden varsilla kuin keskellä kukkapenkkiä.

Kuutamohortensiat muuttuivat mahtavista pikkuisiksi. Lumikuorma oli niille liikaa ja uskalias leikkaus oli ainoa vaihtoehto. Toipumisesti ei tietoa, mutta katsellaan ja ihmetellään. Pallotuijat ovat muuttuneet puolipalloiksi, parempi puoli onneksi esillä. Alppiruusut näyttävät ihmeen hyviltä, kukinnasta tulossa kohtuullinen.

Keittiöjätekompostia kärrätty katteeksi, koiruudet tutkivat tarkasti ja tekevät pistomaisteluita.

Paljas on vielä puutarha, mutta viittä vaille valmis puhkeamaan lehteen, vihreyteen, kasvuun. Ajantaju katoaa oksasakset kädessä, oksasilppuria syöttäessä, ihmetellessä, suunnitellessa.

Ensi viikolla puutarhaan saattaa ilmestyä vipinää. Lukemattomia kottikärryllisiä kuljetetaan pois ja taas takaisin. Pinnalle ladotaan punainen lattia. Päälle nousee kasvihuone. Unelmat elämään!

2 kommenttia:

  1. Muista ottaa ennen ja jälkeen kuvat!

    VastaaPoista
  2. Meidänkin oksasilppuri odottaa käyttäjäänsä. Olis kyllä aihetta ryhtyä toimeen, kun kompostorin kuivikkeet on jo loppu.
    Mukavaa puuhaa teillä ensi viikoksi tiedossa:)

    VastaaPoista