12.5.2010

Pohjatöitä


Lämpö tuli tänään, uskomaton suloinen lämpö! Juuri sopivasti pitkän viikonlopun kynnyksellä.

Puutarhassa on tapahtunut paljon. Kasvihuoneen pohjatyöt alkoivat viime viikolla ja nyt on viimeistelyä vaille valmista. En uskalla edes arvioida kuinka monta kottikärryllistä työporukka kuljetti, kaikki tehtiin käsin. Savista maata kaivettiin noin 40cm ja pohjalle laitettiin routalevyt. Yllätyksenä tuli iso kivi, joka oli liian suuri poistettavaksi. Se määräsi tason kivetykselle. Mietin myös kiven jättämistä osaksi lattiaa, mutta olisi tullut juuri ovien eteen.

Suuren paketin pitäisi saapua vielä tässä kuussa ja pystytys kesäkuun puolella. Kuva on aika epäselvä, mutta yhdelle sivulle tehtiin matala tukimuuri. Kivenä punainen betonikivi parketiladonnalla, hiekka päällä vääristää väriä kuvassa. Alue kokonaisuudessaan 27m2, josta kasvihuoneen pohja 13m2. Kolmelle sivulle tuli puolen metrin reunat ulkopuolelle, ja ovisivulle puolentoista metrin levyinen alue. Aidan ja kasvihuoneen väliin olen miettinyt pylväskatajaa, kuiva ja kapea paikka. Niistä tulisi hiukan näkösuojaakin, kun aita on tuossa kohdassa 120cm. Tuleeko muita ideoita mieleen?Pieniä kauniita kukassa, paljon muita puskemassa aurinkoon. Hujoppikoivuissa hento viherrys, muutama lämmin päivä ja ne ovat täydessä vauhdissa.

Lapsoset nauttivat yhtäkkiä tulleesta kesästä. Maistuu kaksin verroin makeammalta, kun takana on muutama sairastelupäivä.
1 kommentti:

  1. Uskomatonta, unelmasi muuttuu jo todeksi, ihanaa! Paikka näyttää hyvältä ja pylväskataja kuulostaa oivalta valinnalta. Itse tutkailin viimeksi eilen taas kasvihuonevalikoimia ja totesin juuri teille tulevan mallin olevan erinomainen valinta.

    Teillä kukkiikin jo hurjasti, meille lämpöä odotellaan saapuvaksi tänään. Nautitaan pitkästä viikonlopusta!

    VastaaPoista