14.4.2010

Ensimmäiset keväthommat puutarhassa

Jippijaijee! Suurin osa lumesta on sulanut! Vapauttavaa ja innostavaa. Hangen alta on paljastunut iloisia yllätyksiä, ihmeen paljon vääntöä ja painoa pensaat kestävät. Muutama katkennut oksa täytyy poistaa, toistaiseksi ei sen kummempaa. No, tuijat ja yksi kataja ovat aika vänkyröitä. Täytyy niitä tukea, jos eivät itsestään ymmärrä suoristua. Yhden vanhan norjanangervon leikkasin alas tänään. Naapuria harvennan, niin ei tule niin paljasta kohtaa etupihalle. Hommaa vaikeutti isompien oksasaksien piiloutuminen, perussekatöörit eivät jaksaneet hommaa hoitaa loppuun saakka.

Viikonloppuna voisi vaikka pestä terassin, haravoida, siivota perennapenkkejä, silputa oksia, ihmetellä, haistella ja nautiskella. Ensimmäiset pikkukrookukset ovat kukassa omenapuun alla. Muita sipulikukkia pilkistelee siellä täällä. Taas voi olla tyytyväinen, että jaksoi syksyllä niitä maahan kätkeä. Lumikelloista ei valitettavasti näy merkkejä. Lapset ovat katsastaneet istuttamiaan tammenterhoja, ei näy niistäkään vielä mitään :) Molemmat syksyllä istutetut pihjalat, tuurenpihlaja ja makeapihlaja, näyttävät elinvoimaisilta.

Kasvihuoneprojekti etenee: kasvihuone on tilattu ja pohjatöiden tekijä on etsinnässä. Hommaa vaikeuttaa kapea polku ja portti takapihalle, vielä on auki voiko kaivuuhommat toteuttaa koneella. Parhaassa tapauksessa kasvihuone valmistuu kesäkuussa.

Vielä ehtii tämän viikon ilmoittautua arvontaan. Pioni on tällä hetkellä vahvoilla :)

1 kommentti:

  1. Sullapa oli jo paljon puuhaa tulevalle viikonlopulle. Munkin pitäisi ainakin silputa oksia kompostoria varten.

    VastaaPoista