18.1.2010

Suuri pamaus


Puuhellan päällä oli kolme kaunotarta, herkkä pitkänhuiskea blondi röyhelöineen ja kaksi pirteää punapäätä. Punapäät olivat oikeastaan siamilaiset kaksoset, sillä ne puskivat samasta sipulista. Loisto oli juuri parhaimmillaan, kun tuli suuri pamaus. Eräänä aamuna suihkusta tullessani lattialla oli ehjä (!) ruukku ja murskaantunut amaryllis kaksine kukkavartineen. Kaikki kukat olivat irronneet varresta, ja vaurioituneet niin, ettei niitä voinut edes minimaljakkoihin laittaa. Blondi sinnitteli korkeuksissaan loppuun saakka. Taas opin jotain: "nuolaise ennen kuin tipahtaa", tai tässä tapauksessa "tue ennen suurta pamausta". Toisaalla huojuttiin niin pahasti metrin korkeudessa, ettei tukikeppikään auttanut asiaa. Naks ja maljakkoon.

Tein viikonloppuna virkistysvisiitin Plantagenin vihreyteen. Pinkkejä tulppaaneita, pari hörhelöpaavalinkukkaa ja kaksi hassua muorinkukkaa (Peperonia). Muorinkukat pääsivät palmuvehkan kaveriksi puuhellan päälle. Perhosorkidea alkoi kukkimaan!

Kasvihuonekuume nostaa taas päätään. Vaatisi perehtymistä rakennuslupa-asioihin ynnä muuta ei niin houkuttelevaa. Mielessä on aika selkeänä millainen, mutta miten ja millä hinnalla onkin sitten toinen juttu.

Ulkoilmaelämääkin on vietetty, lapsosten ja kamujen kanssa. Pakkanen kiristyy jälleen, joten ulkoilu vähenee. Sen sijaan soffateltiin mukavasti. Osuin katsomaan kakkoselta "Riskirajoilla: Guyanan sademetsissä", osa 1/3, ja seurasin loppuun asti. Mieleen jäi esimerkiksi neidonkenkäorkidea ja erään kasvin sisällä asustava pikkuruinen keltainen sammakko. Pakkasen keskellä nojatuolimatkailua sademetsässä.
Kuvan piristys ei ole muuten tämänhetkinen kukkija. Olimme tuolloin juuri muuttaneet Lontooseen, ja Ikea-reissulta nappasin mukaan upean fuksianpunaisen orkidean. Heti kun se oli keittiön ikkunalla, niin alkoi tuntua olo kotoiselta uudessa asunnossa.

1 kommentti:

  1. Hujoppiamaryllikset ovat varsin kaatuilevia, täälläkin yksi kellahti tuesta huolimatta. Nyt on viimeisetkin muistot menneestä joulusta siivottu pois (paitsi muutama pipari odottaa vielä syöjäänsä) ja kevättä odotellessa mennään :)

    VastaaPoista