3.1.2010

Hyvää Uutta Vuotta 2010Uuden vuoden kolmas päivä. Pakkaset paukkuvat edelleen. Tänään aamulla oli -24 astetta, nyt on lauhtunut -8 asteeseen. On yhä liian kylmää lenkkeillä vilukissakoiriemme kanssa. Neljän seinän sisällä kököttäminen alkaa näkyä, koiravaarit ottivat tänään yhteen. Halusivat molemmat saman luun, tietysti, useasta saatavilla olevasta. Onneksi selvittiin säikähdyksellä, jotain etua hammaskaluston harvenemisesta...

Joulukukat ovat ilahduttaneet kovasti. Hyasintit ovat jo kukkineet, mutta lehdet tarjoavat yhä viherterapiaa. Amarylliksilla on alkamassa toinen kierros. Kuvassa näkyvä valkoinen myytiin miniamarylliksen nimellä. Sipuli olikin pienempi, mutta kukinta vetää vertoja normaalikokoiselle. Jouluruusua kokeilen ensimmäistä kertaa, olisi mukavaa saada se puutarhaan. Näyttää vaan nyt jo kärsivältä, vinkkejä otetaan vastaan. Muratista pidän kovasti, paljon erilaisia lehtimuotoja ja -värejä. Ulkona ruukuissa olevat näyttävät nyt menetetyiltä.

Lämpökompostori on pysytellyt sinnikkäästi plussan puolella. Jouduin sitä tyhjentämään, onneksi oli yksi plussapäivä pakkasten keskellä. Muuten puutarhaa tulee katseltua lähinnä lasin takaa, lunta on nelisenkymmentä senttiä. Kesäkuvien katselu aiheuttaa haikeutta ja ihmetystä. Voiko tuolla tosiaan joskus olla hellevaatteissa vihreyden keskellä? Toissa yönä pitkään valvoessani tuijotin kuutamon valaisemaan puutarhaan, salaperäiseen satumaailmaan, jossa oli rikkomaton hiljaisuus ja pysähtyneisyys. Siellä kätköissä on eloisuus ja vihreys.

2 kommenttia:

  1. Mulla on kaksi jouluruusua tänä vuonna. Se, joka on ollut ihan ikkunan vieressä, voi paljon paremmin kuin keskellä huushollia asustellut. Pitää siis enemmän pikkuisen viileästä ja valoisesta paikasta, uskoakseni.

    VastaaPoista
  2. Aivan upea tuo amaryllis :) Kerrottu valkoinen olisi niin mieluisa. Ostin Tokmannilta valkoisen yksinkertaisen sipulin ja siitä kasvoikin korallinvaaleanpunainen kerrattu kaunokainen :)

    Jouluruusuja en ole uskaltanut ostaa, kun haluaisin ne saada menestymään talven yli..

    Edellisen postauksen kuvat on upeita - täytyy niitä ajatuksella katsella ja luoda jotain samantyyppistä omalle pihalle, tosin minikokoisena ;)

    VastaaPoista