28.3.2009

Messuilla ja muutakin



Olin torstaina Kevätpuutarha-messuilla. Flunssanpoikanen verotti hiukan voimia, mutta sinnikkäästi kävin läpi kiinnostavimmat pisteet. Löysin mieluiset korituolit ja pienen pöydän etupihalle, helppohoitoista mustaa polyrottinkia. Yleensä suosin puuta ja luonnonmateriaaleja, mutta nämä olivat kooltaan ja malliltaan juuri passelit. Kalusteet haettiin tänään kotiin, ja siellä ne nyt ovat ulkona lumipyryssä.

Hankin messuilta ensimmäiset pionini: Bowl of Beauty, Sarah B, ja Immaculee. Tarjolla oli vaikka mitä ihanuuksia, vaikea oli valita. Nämä on tarkoitus laittaa samaan ryhmään, lisäksi vaikka kurjenpolvia, mirrinminttua, ja tummia kurjenmiekkoja (näitäkin ostin messuilta). Ostin myös sinisarjan juurakoita, ajattelin kokeilla terassilla ja talvetusta kellarissa. Katselin kovasti kasvihuoneita ja ostin yhden kirjan aiheesta.



Olen pyöritellyt puutarhasuunnitelmaa, nyt on jonkinlainen hahmotelma olemassa päälinjoista. Jatkan suunnitelman luonnostelua ja ideointia, vähitellen tarkentaen. Pihan takaosaan on tulossa salainen oleskelupaikka, joka olisi piilossa terassilta katsottaessa. Kasvivalinnat takaosaan ovat hankalia koivujen takia. Lisäksi toisella sivulla on kallio melko lähellä maanpintaa, joten sinne täytyy löytää kuivassa pärjääviä asukkeja.

Kevätkylvöt jatkuivat tänään:
- Rairuohoa :)
- Bellis perennis (sekoitus eri värejä)
- Papaver orientale 'Oriental Royal Wedding' - kuvassa ihana!
- Heuchera 'Emperors New Clothes'
- Mirrinminttu
- Delphinium 'Galahad'

Tomaateista 'Tornado' on itänyt hyvin, mutta 'Minibel' ei lainkaan. Ja jälkimmäistä laitoin tietenkin itämään enemmän.

1 kommentti: