13.7.2010

Leppoisaa kitkentää

Hellesäätä, ihanaa mahtavaa lämpöä päivästä toiseen. Kaatosade torstai-iltana teki hyvää, suuri vesimäärä katosi nopeasti. Kasvihuoneessa on asukkeja: tomaatteja, yrttejä, paprikaa, kesäkurpitsa ja pelargoneja. Lisäksi persikkapuu, jonka koitan talvettaa kellarissa. Lämmintä piisaa, ehkä liiankin. Ovet ja luukut ovat päivisin auki. Lämpömittaria ei vielä ole.

Puutarhatyöt ovat pääasiassa olleet leppoisaa kitkentää. Kärhöjen välissä oli kummallisen näköisiä rikkoja, ja nappasin ne ylös. Niiden tuoksu ihmetytti, kunnes tajusin - tomaatteja! Sitten tulikin mieleen, että olin viime syksynä tomaattien istutuslaatikosta tyhjentänyt ylimääräistä multaa kärhöjen juurelle. En raaskinut kaikkia yritteliäitä taimia poistaa, joten pari vahvinta pääsi kasvihuoneeseen. Voi olla, ettei niistä ehdi tulemaan satoa, mutta kokeiluahan moni muukin asia on.

Kärhöistä ensimmäisenä on ehtinyt kukkaan Warszawska Nike. Mahtava syvän violetti väri. Samaisessa penkissä pikkusyreeni ei selvinnyt eteenpäin elämässään. Keväällä silmut pullistelivat, mutta sitten kuivuivat. Muuten talvituhoja tuli tosi vähän, vaikka superpakkaset koettiin. Paksu lumipeite suojasi. Laventeli 'Hidcote' ilahduttaa kolmatta kesää! Oikea Hidcote on yhä näkemättä.

1 kommentti:

  1. Vau - olet saanut laventelin talvehtimaan. Meillä oli ajatuksena myös laittaa laventeleja reunuskasviksi ja kokeilla niiden talvehtimista

    VastaaPoista