4.7.2010

Kasvihuone

Kesäkuu mennä hurahti ilman blogipäivityksiä. Mieluummin ihan pihalla kuin läppärin ääressä. Kasvihuonepaketti saapui kuun alussa, mutta joutui odottamaan ammattilaisia pari viikkoa. Juhannusviikolla unelmani pystytettiin kahdessa päivässä. Värivalinta osui nappiin, viininpunainen sopii hienosti yhteen niin talon kuin takana olevan valkoisen aidan kanssa. Paikkakin tuntuu oikealta. Aiemmin kuiva ja unohtunut alue on nyt hyvin käytössä. Sekä aita että naapurin puolella olevat pensaat ja puut antavat näkösuojaa. Kasvihuoneen ja aidan väliin jää metrin levyinen istutusalue, johon suunnitelma ja suurin osa kasveista on valmiina. Aamupäivällä kasvihuone on varjossa, vähitellen valo lisääntyy ja koko loppupäivän paistaa. Lämpömittari vielä puuttuu, joten en osaa sanoa mikä on sisälämpötila näin helteillä, kun ovet ja luukut ovat auki. Katselen ja kokeilen nyt ilman varjostusta tämän kesän.

Tässä kuvia uunituoreesta unelmasta.5 kommenttia:

 1. Kyllä varmasti "sormet syyhyävät" ottaa käyttöön tuo ihanuus. Olisipa minulla isompi piha niin hankkisin kanssa kasvihuoneen : )

  VastaaPoista
 2. Hieno on! Otit lasit kattoonkin? Itse olen pähkäillyt että ottaisiko kattoon sitten ne pleksit..

  VastaaPoista
 3. Ihana, ja vielä hyvän kokoinenkin. Mahtuu kasveja ja sitten puutarhurille kiva tuoli nautiskeluhetkiin;)

  VastaaPoista
 4. Ompas upea tuo punainen väri vehreyttä vasten. Todella komea kasvihuone.

  VastaaPoista
 5. Mary, harkitsin pleksiä kattoon, mutta se olisi pilannut mahdollisuuden taivaan tuijottamiseen :) Kasvihuoneessa on vahvemmat 4mm lasit, joten toivottavasti kattokin kestää.

  VastaaPoista