27.2.2010

Kasvihuonesuunnitelma

Kasvihuoneunelma nytkähti askeleen eteenpäin, kun jätin lupahakemuksen tällä viikolla. Kotikuntani vaatii toimenpidelupaa yli 5 neliön piharakennuksille.

Unelmani näyttää tältä:


Hiukan pienempi versio:


Unelma täytyy kuitenkin sovittaa realiteetteihin. Talomme ei ole vanha upea maalaistalo, vaan nykyaikainen tiilitalo pääkaupunkiseudulla. Budjettikin sulkee ylläolevat ihanuudet pois pelistä. Olen kuitenkin löytänyt mieluisan vaihtoehdon, joka sopii taloomme ja tonttiimme, käyttötarkoitukseen, omaan makuun, sekä toivottavasti jotenkin budjettiin.

Ylläoleviin verrattuna se näyttää yksinkertaiselta ja jopa pliisulta. Mutta uskon, että kasvihuone itsessään voi olla vain raamit, ja se mitä on sisällä ja ulkopuolella luo kokonaisuuden ja muodostaa lopulta sen unelman, joka minulla on mielessä. Eli vihreää, rehevää, oleskelua, ulkona mutta sisällä, säällä kuin säällä. Tuoksuja, kauneutta, makuja, tunnelmaa, lisää unelmointia. Teehetkiä, kakkukestejä, lukutuokioita, torkkuja.Suunnitelmani on Botanican 13.1m2 malli, alumiinirunkoinen. Väriksi tulee viininpunainen, se sopii mainiosti talomme räystäisiin. Valkoinen olisi ollut toinen vaihtoehto, mutta se tuntuu turhan hankalalta pitää puhtaana. Koko lattia katetaan betonikivillä, mielessä on punasävyiset ja tiilenmalliset. Kiveys jatkuu jonkin verran kasvihuoneen ulkopuolelle, mutta en ole vielä päättänyt lopullisia mittoja. Oven haluaisin pitkälle sivulle. Suunnitelmaan kuuluu myös palkata ammattilaiset tekemään sekä pohjatyöt, kiveys, että kasvihuoneen pystytys. Näin on mahdollista toteuttaa unelma nyt, muutoin se jäisi vuosien päähän, sitten kun joskus olisi aikaa.

Tulppaaneja ei ole maljakossa, joten kävin vilkuilemassa viime kevään tähtiä:


5 kommenttia:

 1. Tuo Botanica onkin varmasti huippuvalinta. Itsekin kiinnitin heti siihen huomiota selaillessani valmishuoneiden valikoimaa. Ja viininpunaisena siitä tulee varmasti upea!

  VastaaPoista
 2. Ihanan iso. Siitä tulee varmasti ihana kesähuone.

  VastaaPoista
 3. Pitäähän haaveita olla! Kakkukestikutsua odotellessa :)

  VastaaPoista
 4. Unelmasi ovat aivan samat kuin minulla. Mutta, mutta, mistä tuon Botanican löysit? Minä voisin kelpuuttaa sen myös. Voisihan sitä vähän tuunata. teettää vaikka paikallisella sepälla harjakoristeen ym.

  ihanaa kun tulee kevät.

  VastaaPoista
 5. Sanni: Botanica on Kivikankaan valikoimissa. Hyvä idea tuo tuunaus :)

  VastaaPoista