1.9.2009

Syyskuu tuli ja yllätti


Kesä ja puutarhabloggailu eivät nähtävästi ole toimiva yhdistelmä minulla. Puutarhassa on puuhailtu yhtä ja toista, löytyypähän kuvia ja jutun juurta jaettavaksi päivien lyhentyessä ja säiden viiletessä. Syyskuun ensimmäinen päivä. Kevätpuutarha-messuilta hankitut pionit odottavat yhä istutusta, samoin muutama muu tapaus. Kukkasipuleitakin on tulossa, tietysti. Pioneiden uuden kodin kunnostus on jo aloitettu, kun vaan ehtisi jatkaa lapiointihommia. Suunnitelmissa on romanttinen perenna-alue omenapuiden viereen: pioneja, daalioita, ritarinkannuksia, punahattuja. Vaaleanpunaista ja valkoista, ehkä jotain tummaa mausteeksi.

Daaliat kukkivat nyt hienosti! Ovat turhan työläitä esikasvatuksineen, mutta niin ihania, että taidan ne napata talveksi talteen ja taas nähdä saman vaivan ensi vuonna. Onneksi keväisin on niin intoa täynnä, että jaksaa tehdä kaikkea pähkähullua :)






Honteloita tomaatintaimia kannatti paapoa, päivittäin käymme lasten kanssa tarkistamassa onko kypsää satoa suoraan suuhun napattavaksi. Terassilla kasvavat Tornado-tomaatit ovat maukkaita! Onhan tämä aika villin näköinen puska, jossain vaiheessa tukia reilusti pidemmiksi kasvaneet varret romahtivat. Eivät onneksi katkenneet, vaan jatkoivat tyynesti herkkujen kypsyttelyä.



Terassin viereiselle alueelle istutin kaksi pensasmustikkaa, Chippawan ja North Countryn. Ensimmäisen kesän maisteluiden perusteella Chippawa on maukkaampi, enemmän metsämustikan kaltainen. North Country on makeampi ja miedompi.



Pensasmustikoiden kavereina on vaikka sun mitä, ja alue on valmis. Siis valmis, jippii! Taidanpa jatkaa juttua tästä ensi kerralla...

Musta hurmurimme täytti pyöreät 10v, onnea!

4 kommenttia:

  1. Onnea mustalle pikakiitäjälle! Kauniita loppukesän värejä, kukkia ja mustikoita :)

    VastaaPoista
  2. Onnittelut täältäkin hauvaselle!

    Täällä sesse alkaa kohta täytellä 5kk joten meillä menee vielä tovi, että ollaan tuossa upeassa iässä!

    Ja sama täälläkin, syksyllä ja talvella on mukava blogitella. Kesällä vaan touhutaan kovasti. Vähälle on jäänyt blogien lukeminen ja kommentointi, mutta eiköhän kaikki kyllästy kun talvella pommitan joka paikkaan tekstiä :D

    VastaaPoista
  3. Ompa todella kauniita daalioita, kumpa minäkin joskus saisin oikein paljon niitä.

    VastaaPoista
  4. Odotan näkeväni ensi kesänä pionit!
    Pionit ovat pyörryttävän kauniita!
    Ne ovat kukkien aatelia!

    VastaaPoista