4.6.2009

Sademasennus

Positiivista psyykkausta: puutarha tykkää, kun vettä tulee. Silti sade masentaa ja harmittaa, tai oikeastaan surkea 7 asteen lämpötila veden tuloa enemmän. Hommia riittää toki sisälläkin, mutta viikonlopun hivelevä helle antoi niin tujun annoksen ulkoilmaelämää, että vieroitusoireet iskivät pahana.

Eilen saapui taimitilaukseni ja purin uudet tulokkaat tiukoista paketeista kylmästä hytisten. Osalle on paikka valmiina, mutta useimpien kanssa lapiohommat ovat vielä edessä. Lähinnä kokoelmassa on perennoja, mutta myös muutama pensasruusu.

Omenapuut päättivät olla kukkimatta tänä vuonna. Vanhuksen oikuttelun ymmärrän, samoin kuivuudesta siirretyn Keltakanelin, mutta miksi Pirjakin päätti liittyä joukkoon? Alppiruusut sentään ilahduttavat kukinnallaan, ei yhtä loisteliasta kuin vuosi sitten, mutta kaunista! Hellevi on niin pirteä pinkki, että häikäisee. Pekka vieressä jää seuralaisensa varjoon hempeän vaaleanpunaisena. Haaga availee ensimmäisiä kukkiaan, Mikkeli osallistuu jälleen vain muutamalla kukalla. Pohjolan Tytär oli pääosassa viime vuonna, ja nyt loistaa hiukan hillitymmin.

Lisää oikeita kesäpäiviä odotellessa...

1 kommentti:

  1. Niitä kesäpäiviä odotellaan täälläkin, lämpötila on ulkona vaivaiset 7 astetta ja tuuli on aika purevaa. Olen siis viettänyt vapaapäivääni katselemalla tallennettuja puutarhaohjelmia ja nauttinut lämpimiä juomia ja leiponut pari leipää. Nyt ois kyllä oivallinen siivousilma;)

    VastaaPoista